Ако търсите услуга, която да измери скоростта на вашата дигитална платформа и да ви помогне със съвети при оптимизацията ѝ, Google Page Speed е едно от сериозните решения.

Този софтуерен продукт на Google може да ви помогне да подобрите практическата работа на своите потребителите, тоест така нареченото потребителско изживяване или UE (User Experience).

Много неща биха могли да забавят платформата ви - например сървър, javascript, външни реклами или нещо друго.

В тези времена на сериозна конкуренция във всеки бранш е задължително да предложите най-доброто на своите потребители и да не правите никакви компромиси.

Имайте предвид, че оптимизацията на вашия уебсайт вече е свързана и със SEO резултатите ви, така че това може да се отрази пряко на трафика ви.

Кои са най-често срещаните проблеми

Макар Google Page Speed да е доста добър инструмент, той не може да засече всички проблеми на платформата ви, но това не означава, че не може да ви даде насока в каква посока да работите.

Например, една от най-често срещаните грешки е извикването на стилизационни файлове на места, където не са необходими. Това означава, че те ще бъдат зареждани, макар да не се използва нищо от тях. Същото важи с пълна сила и за много JavaScript функционалности или други статични файлове.

Други често срещани проблеми са некомпресираните изображения, които забавят изключително много зареждането на платформата ви, ако са много. Да не забравяме, че доста уебмастъри пропускат да активират кеширане на своите платформи, което е просто...недопустимо.